Thursday 8 June 2017

Πρόσκληση συμμετοχής στα βραβεία Sony World Photography 2018

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 - Άνοιξαν οι συμμετοχές για τα Sony World Photography Awards 2018, έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κόσμο. Οι δηλώσεις συμμετοχών είναι δωρεάν στο www.worldphoto.org. Η 11η χρονιά των Βραβείων χαρακτηρίζεται από την εισαγωγή δύο νέων και απαιτητικών υποκατηγοριών στην κατηγορία για τους Επαγγελματίες, την υποκατηγορία «Δημιουργικότητά» και την «Ανακάλυψη», καθώς μια νέα σημαντική ευκαιρία για τους βραβευθέντες, την εξασφάλιση επιχορήγησης για μελλοντικά φωτογραφικά έργα. Μία δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, τα Sony World Photography Awards αποτελούν μία έγκυρη «φωνή» στο χώρο, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας παγκοσμίως. Εξυμνώντας την ωραιότερη σύγχρονη φωτογραφία από τη χρονιά που πέρασε, τα βραβεία δίνουν μεγάλη έκθεση, δυνατότητα προβολής και ευκαιρίες σε φωτογράφους ανά τον κόσμο, σε ετήσια βάση.

Η αλλαγή του φωτογραφικού μέσου προκαλεί νέες επαγγελματικές κατηγορίες
Αναγνωρίζοντας τη μεταβαλλόμενη χρήση της φωτογραφίας, έχουν προστεθεί δύο νέες υποκατηγορίες, στην κατηγορία των Επαγγελματιών, για το 2018. Οι νέες υποκατηγορίες, «Δημιουργικότητα» και «Ανακάλυψη», σχεδιάστηκαν για να αγκαλιάσουν τους φωτογράφους που εργάζονται για την εξέλιξη του μέσου. Σε αυτές τις κατηγορίες, οι κριτές θα αναζητήσουν συγκεκριμένα να βραβεύσουν, την πρωτοτυπία, τον πειραματισμό και τη φαντασία, ελπίζοντας να ανακαλύψουν κάτι που διαφορετικά θα περνούσε απαρατήρητο. Η καλλιτεχνική ιδέα, η ακεραιότητα και η τεχνική ικανότητα είναι οι βασικοί παράγοντες για τους κριτές σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.  Τα Sony World Photography Awards αποτελούνται από τέσσερις διαγωνιστικές κατηγορίες:
  • Κατηγορία Επαγγελματιών - 10 υποκατηγορίες επιβραβεύοντας την καλύτερη ολοκληρωμένη δουλειά (5-10 φωτογραφίες)
  • Ανοιχτός Διαγωνισμός – οι καλύτερες μεμονωμένες φωτογραφίες ανάμεσα σε 10 υποκατηγορίες
  • Κατηγορία Νέων - νέοι φωτογράφοι ηλικίας 12-19 ετών που ανταποκρίνονται σε μια σύντομη παρουσίαση με μία μόνο εικόνα
  • Διαγωνισμός “Student Focus” - για όσους σπουδάζουν φωτογραφία
Για την πλήρη λίστα των κατηγοριών του διαγωνισμού και τις περιγραφές τους επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards

Νέα ευκαιρία από την Sony για τη χρηματοδότηση φωτογραφικών έργων
Αποδεικνύοντας τη δέσμευση των Βραβείων για τη δημιουργία ευκαιριών για τους φωτογράφους τους, εισήχθη φέτος ένα νέο πρόγραμμα επιχορηγήσεων, για όσους συμμετέχουν στην κατηγορία Επαγγελματιών και στην κατηγορία Student Focus.

Στους νικητές της κατηγορίας Επαγγελματιών, το 2018, η Sony θα απονείμει πολλαπλά χρηματικά έπαθλα, ύψους $7,000 για να πραγματοποιήσουν φωτογραφικά projects της επιλογής τους.

Επιπλέον, οι φιναλίστ φωτογράφοι από την κατηγορία Student Focus θα λάβουν ο καθένας $3,500 για έρθουν σε συνεργασία με μια νέα φωτογραφική επιτροπή που έχει συσταθεί από τη Sony και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας. To πρόγραμμα ευκαιριών της Sony έχει προσαρμοστεί για τα Βραβεία 2018, έπειτα από μία επιτυχημένη αρχή με τρεις νικητές από την κατηγορία Επαγγελματιών των Sony World Photography Awards 2016: την Amélie Labourdette, την Maroesjka Lavigne και τον Nikola Linares. Οι αρχικές επιχορηγήσεις της Sony υποστήριξαν διάφορα projects, όπως την τεκμηρίωση των νέων ταυρομάχων στην Ισπανία (Linares), τα τοπία της Ισλανδίας και της Ναμίμπια (Lavigne) και τον αντίκτυπο του ανθρώπου στην έρημο της Τυνησίας (Labourdette).


Βραβεία
Παγκόσμια έκθεση, εκθέσεις και εξοπλισμός ψηφιακής απεικόνισης
Όλοι οι νικητές της Κατηγορίας των Επαγγελματιών, του Ανοιχτού Διαγωνισμού, της κατηγορίας Νέων και του Student Focus, θα λάβουν εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης από τη Sony.  Επιπλέον, χρηματικά έπαθλα ύψους $25.000 θα δοθούν στον «Φωτογράφο της Χρονιάς» και $5.000 στον τελικό νικητή του Ανοιχτού Διαγωνισμού.  Οι νικητές όλων των κατηγοριών, καθώς και πολλοί από τους φωτογράφους που θα προκριθούν στην τελική φάση των Βραβείων, θα παρουσιάσουν τα έργα τους στην ετήσια έκθεση των Sony World Photography Awards στο Λονδίνο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί διεθνή περιοδεία. Οι εικόνες θα δημοσιευθούν επίσης στο ετήσιο βιβλίο των νικητών, ενώ όλοι οι φιναλίστ φωτογράφοι αλλά και οι νικητές θα λάβουν παγκόσμια έκθεση μέσω ειδικών εκστρατειών μάρκετινγκ και τύπου.

Σημαντικές ημερομηνίες για το 2018
  • 4 Δεκεμβρίου 2017 – Κλείνει η κατηγορία Student Focus
  • 4 Ιανουαρίου 2018 – Κλείνουν ο Ανοιχτός Διαγωνισμός και η Κατηγορία Νέων
  • 1 Ιανουαρίου 2018 – Κλείνει η Κατηγορία Επαγγελματιών
  • 27 Ιανουαρίου 2018 – Ανακοινώνεται η λίστα με τους φιναλίστ
  • 27 Μαρτίου 2018 – Θα αποκαλυφθούν οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού, όπως και των Εθνικών Διαγωνισμών
  • 19 Απριλίου 2018 – Θα ανακοινωθούν ο «Φωτογράφος της Χρονιάς», όπως και οι νικητές της Επαγγελματικής κατηγορίας

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα