Saturday 8 October 2016

Pirée | D7 // capital:default festival με μουσική & εικαστικά

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 - Το έβδομο επεισόδιο του default πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Πειραιά από 29 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου στο ξεχωριστό πολυχώρο του Pirée, στα παλιά λαμαρινάδικα. Φιλοξενούμενο στα δύο επίπεδα του χώρου, το default επιχειρεί να φέρει σε επαφή ένα ποικιλόμορφο κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες που ψάχνει σύγχρονα οπτικοακουστικά ερεθίσματα. Σε αυτό το επεισόδιο οι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν και να εμπνευστούν από τον τίτλο capital:default και να παρουσιάσουν την δικιά τους προσέγγιση και οπτική.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 19.00 και θα συνοδευτούν από τα live acts των: Φώτη Σιώτα – σόλο (live), Kill Emil (live), Venus Volcanism & In Atlas ((live) και Bakerman (djset). Το μουσικό κομμάτι του επεισοδίου θα συνεχιστεί με την εμφάνιση του μουσικού παραγωγού και dj, Fred P από το New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών o οποίος αναμένεται να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό dj set στα πλαίσια του default 7. Μαζί του οι resident djs του default (Bu$$, i:Diom, Mackenzie).

Το Πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:




Audio exhibition :: 29 Οκτωβρίου : 29th Octοber

Fred P. aka Black Jazz Consortium / Soul People Music Sat 29 Oct.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Όποιος έχει ακολουθήσει την εξέλιξη της house μουσικής σκηνής στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία, θα έχει σίγουρα συναντήσει το όνομα του Fred Peterkin - Fred P γνωστός και ως Black Jazz Consortium. Κάτοικος της Νέας Υόρκης γράφει τη δική του μουσική για σχεδόν 20 χρόνια και έχει κυκλοφορήσει μερικές από τις πιο αξιόλογες δημιουργίες ‘four-to-the-floor’ της House σκηνής. Αναμιγνύει κρουστά μαζί με στοιχειώδεις μελωδίες με τρόπο που η έννοια του μουσικού ‘βάθους’ αποκτά ένα φρέσκο και αληθινό νόημα.

Ως νέος επισκεπτόταν μερικά από τα πιο θρυλικά clubs της Νέας Υόρκης, όπως τα ‘Red Zone’, ‘Sound Factory’ και ‘Tunnel’ ακούγοντας DJ sets από τους David Morales, Frankie Knuckles και Danny Tenaglia. Ο ήχος του μπορεί να συγκριθεί με ένα πρωτότυπο και ποιητικό μουσικό ταξίδι καθώς μετατρέπει απλούς κώδικες και κανόνες σε ονειρικούς ρυθμούς και μελωδίες.

Τα περισσότερα Albums και EP’s του έχουν κυκλoφορήσει με το όνομα Fred P. και Black Jazz Consortium στη δικιά του δισκογραφική εταιρεία ‘Soul People Music’. Επίσης δουλειές του υπάρχουν στη εταιρεία του Jus-Ed, ‘Underground Quality’, στην Ιαπωνική ‘Mule Musiq’ του Toshiya Kawasaki και στις ‘Strength Music’ του Ramon Quezada (DJ QU) και ‘The Corner’ του Anthony Parasole.

Έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα πιο γνωστά clubs του κόσμου όπως: το Robert Johnson (Offenbach), το Fabric (London), το Concrete (Paris), το Arma 17 (Moscow) και το Berghain / Panorama bar (Berlin), καθώς και σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ όπως στα Freerotation (United Kingdom), Labyrinth (Japan), ADE (Amsterdam), Dimensions (Croatia), Into The Valley (Sweden) κ.α.

Links
www.residentadvisor.net/dj/fredp
soundcloud.com/black-jazz-consortium


Φώτης Σιώτας - σόλο / LIVE :: Sat 29 Oct. Έναρξη 21.00
.......................................................................................................

O Φώτης Σιώτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Παίζει βιολί - βιόλα και τραγουδάει. Υπήρξε και υπάρχει μέλος αρκετών γκρουπ όπως τα (Επισκέπτες, Λαικεδέλικα, οι ανάσες των λύκων, Boomstate, Sancho 003, Σωτήρες κ.α.). Στο σόλο πρόκτζεκτ του, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις και κάποιες διασκευές τραγουδιών, "περνώντας" τα έγχορδα και τη φωνή του μέσα από εφέ - λούπες σε "πραγματικό χρόνο".


Kill Emil / LIVE :: Sat 29 Oct. Έναρξη 22.00
.......................................................................................................

Ο Kill Emil είναι Έλληνας παραγωγός Hip Hop-Downtempo. Η μουσική του βασίζεται σε samples με διάφορες προσθήκες ώστε να προκύπτει κάτι μοναδικο. Χρησιμοποιεί αναλογικά samplers και midi controllers στις εμφανίσεις του με κύριο στόχο να δημιουργήσει ένα προσωπικό ακουστικό μυθιστόρημα για τον κάθε ακροατή ξεχωριστά και όλους μαζί. Έχει μοιραστεί την σκηνή με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως: Dub Pistols, Bonobo, Guts, Quantic and his combo barbaro, Ondatropica, Chinese Man, Gramatik, Looptroop Rockers, Barry Ashworth, Andy Smith, The Herbalizer και άλλους.

links
www.fb.com/KillEmil


Venus Volcanism & In Atlas / LIVE :: Sat 29 Oct. Έναρξη 23.00
.......................................................................................................

Οι Venus Volcanism και In Atlas ξεκίνησαν την συνεργασία τους το φθινόπωρο του 2015 με ένα project που τα κυρίαρχα στοιχεία του ήταν το ‘χάος’ και η ‘ατέλεια’. Ένα έργο πλημμυρισμένο από συναισθήματα, ένα πείραμα χωρίς κανόνες και πρότυπα.

Η In Atlas από την Κοπεγχάγη της Δανίας, είναι τραγουδίστρια και παραγωγός της ‘electronica’ και της αρέσει να αναμειγνύει μελωδικά φωνητικά με ρυθμούς και ήχους που ηχογραφεί η ίδια. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση τον Μάρτιο του 2015 στην Κοπεγχάγη.

Το Venus Volcanism είναι ένα ‘postpunk lo-fi’ project της Ρένας Ρασούλη, εμπνευσμένο από τον πλανήτη Αφροδίτη και τα ισχυρά συναισθήματα που καίνε σαν ηφαιστειακή λάβα στην ανθρώπινη ψυχή. Minimal μελωδίες από συνθεσάιζερ, μπασογραμμές, κιθάρες, εκρήξεις και σκοτεινά φωνητικά σε reverb σε συνδυασμό με τον ήχο ενός drum machine. Με το project Venus Volcanism έχουν συνεργαστεί επίσης οι καλλιτέχνες Dim DJ και Miltiades.

Links
soundcloud.com/venusvolcanism
soundcloud.com/inatlas

Bakerman / habeat records
.......................................................................................................
www.mixcloud.com/chris-bakerman

Bu$$ // default, bliq, olympos recs
https://soundcloud.com/bliq
https://soundcloud.com/budolars

i:Diom // default, olympos recs
http://soundcloud.com/i-diom

Mackenzie // default, habeat records
www.facebook.com/habeatrecordstore
https://soundcloud.com/mackenzee


Art exhibition :: Opening Saturday 29 Oct. 19.00
Συμμετέχοντες // Participants
.......................................................................................................

Dimitris Ameladiotis / artist
https://ameladiotis.wordpress.com/

Angeriki / architect
angeriki.tumblr.com

Blaqk / painting
blaqk2.tumblr.com

Cacao Rocks / street artist
www.fb.com/cacaorocksart

Chris Fladung / photography

Yorgia Karidi / artist
www.yorgiakaridi.tumblr.com/

Maria Karahaliou / painting
www.instagram.com/mariaaamara

Iro Karavela / architect
http://vomitvoidvast.tumblr.com/

Antonis Katrakazis / photography
akatrakazis.wixsite.com/antoniskatrakazis

Yiannis Kyriazos / artist

Marilena Kouvidi / architect : visual artist

Natasha Panagiotopoulou / photography
www.flickr.com/natshee

Alexandra Papagianni // architect // animator
http://alexpapag.weebly.com/

Swop / emerging cardboard
www.swop.gr

Dimitris Taxis / artist
www.instagram.com/o_taxis

Topotheque // installation
www.topotheque.com

Zamie // street artist
www.zamie.org

Marina Velisioti / artist
http://cargocollective.com/marinavelisioti

Ioanna Vlachaki / architect
http://anafeltaz.tumblr.com/


Πληροφορίες :: information
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Σάββατο 29 Οκτωβρίου : Saturday 29 Oct :: 19.00
Έναρξη Έκθεσης // Exhibition Opening - party
w/ (Fred P, Fotis Siotas live, Kill Emil live, Venus Volcanism & In Atlas live, Bakerman)

είσοδος :: entrance 10€

Closing party - Friday 4 Nov. w/ default's residents dj's
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, 20.00
ελεύθερη είσοδος

.......................................................................................................

Διάρκεια έκθεσης :: Opening times
30 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου, ώρες κοινού 11.00 – 23.00
Δευτέρα 31 Οκτωβρίου – κλειστά - Monday 31st Oct - closed

Τοποθεσία :: Location ||| Pirée :: Kastoros 78, Piraeus
Κάστορος 78, 18545, Πειραιάς
Στο ύψος της Πυλης Ε4, πίσω από τον κατάστημα του Βασιλόπουλου
Στάση Ηλεκτρικού :: Πειραιάς : (Metro line 1, Pireas Station)

:: Pirée : www.facebook.com/pireegr


Εγκαίνια έκθεσης D7 :: Exhibition Opening, Live acts - dj sets
Σάββατο 29 Οκτωβρίου :: Saturday 29 Oct. | 19.00

Διάρκεια έκθεσης :: Exhibition duration ::
30 Oct. - 4 Nov., 11.00 – 23.00
Δευτέρα 31 Οκτ. – κλειστά :: Monday 31 Oct. closed

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα