Thursday, 4 February 2016

Hyatt Regency Thessaloniki | Ξενάγηση στις εκθέσεις Τέχνης με την συνοδεία κινέζικων γεύσεων

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 - Το Hyatt Regency Thessaloniki, αφορμή τον εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, θα παραθέσει Sunday Brunch θα γίνει αυτή την Κυριακή στις 7 Φεβρουαρίου, με ώρα προσέλευσης στις 13.30.

Αυθεντικά νουντλς, γλυκόξινες γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές με συνδυασμό κρεατικών, θαλασσινών και λαχανικών σε μία υγιεινή και διατροφικά ισορροπημένη κουζίνα από την Ασία στο εστιατόριο Αμβροσία.Η ώρα προσέλευσης είναι στις 13:30 και την μουσική θα επιμελείται Dj. Για κρατήσεις και πληροφορίες παρακαλώ καλέστε στο 2310 401295 ή email: dine.hrthessaloniki@hyatt.com. Τιμή ανά άτομο: 35.00€. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται απεριόριστη κατανάλωση από το μπουφέ ποτών

Παράλληλα, στους χώρους του ξενοδοχείου θα σας περιμένουν από πλευράς μας ο ιδρυτής & ιδιοκτήτης του Myrό Antiques House και της Myrό Gallery κ. Σταύρος Μυρωνίδης και ο Διευθυντής Πωλήσεων του ομίλου μας κ. Βάιος Καφτεράνης, για να σας ξεναγήσουν στις εικαστικές εκθέσεις μας που κοσμούν τόσο τον χώρο του εστιατορίου όσο και τους χώρους της υποδοχής του πολυτελούς ξενοδοχείου. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει αναδρομική έκθεση με έργα του Κωστή Γεωργίου, ενώ συνολικά στους χώρους υπάρχουν και άλλες 4 διακριτές εκθέσεις γλυπτικής και ζωγραφικής. Μάθετε πληροφορίες για όλες τις εκθέσεις ΕΔΩ.

Οι άνθρωποι του Myro Group of Culture και σας περιμένουν να περάσετε μία ευχάριστη και ενδιαφέρουσα Κυριακή με εκλεκτή κουζίνα & Τέχνη.

EDITO Οκτωβρίου 2016 | Το Αύριο και το Σήμερα της Τέχνης στην Ελλάδα

Γιώργος Καραφωτιάς, Άτιτλος πίνακας, Λάδι σε καμβά.
H Ελλάδα παρουσιάζει πλέον σημαντικό καλλιτεχνικό δυναμικό στις εικαστικές τέχνες, το οποίο δυστυχώς παραμένει υποπροβεβλημένο, σε σύγκριση με άλλα είδη καλλιτεχνικής παραγωγής. Συν τω χρόνω οι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες διαμορφώνουν αυτό που ονομάζουμε νέα Ελληνική εικαστική ταυτότητα. Το ζήτημα τώρα είναι η επαρκής υποστήριξη της. Μέσα σε μια εξαιρετικά μικρή και καθόλου αναπτυγμένη αγορά, οι νέοι έλληνες εικαστικοί  καλλιτέχνες συχνά ασφυκτιούν.

- "Κρίση",  θα πείτε και θα γυρίσετε στο άλλο πλευρό. Εδώ όμως θα έχετε κάνει μεγάλο λάθος, και ο ύπνος σας δεν πρέπει να είναι καθόλου γαλήνιος, διότι σύντομα θα αντικρύσετε μία στείρα έρημο, και, το χειρότερο είναι, πως δεν θα πρόκειται για έναν εφιάλτη, αλλά για μια πραγματικότητα χωρίς προηγούμενο. Μάλιστα, αυτό το ενδεχόμενο καθίσταται πιο τραγικό, αν αναλογιστείτε  την ποιοτική αναβάθμιση των νεότερων Ελλήνων καλλιτεχνών. Σε αυτή έχουν συμβάλει τόσο οι Σχολές Καλών Τεχνών της χώρας, και νεότεροι σε ηλικία καθηγητές που είναι μέλη ΔΕΠ και διαδάσκοντες, όσο και ιδιωτικά ιδρύματα με σημαντική δράση με υποτροφίες και προγράμματα, που βελτίωσαν θεαματικά τις "παραστάσεις", το γνωσιακό και το εμπειρικό επίπεδο των νέων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Μόλις όμως οι σπουδές ολοκληρωθούν, ο νέος Έλληνας εικαστικός καλλιτέχνης έχει να αντιμετωπίσει μία ζοφερή πραγματικότητα. Ο χώρος της τέχνης στην Ελλάδα δεν έχει τους μηχανισμούς να προβάλλει νέο και μη ήδη εγκαθιδρυμένο περιεχόμενο από την πρώτη δεκαετία της χιλιετίας και εξής. Οι ελάχιστες χιλιάδες αποδεδειγμένοι φιλότεχνοι, και οι λίγες εκατοντάδες μικρότεροι ή μεγαλύτεροι, πλην όμως σοβαροί συλλέκτες, δεν επαρκούν για να συντηρήσουν, πόρρω δε μάλλον, για να αναπτύξουν την εγχώρια αγορά. Αυτό που προβάλλεται ως εκλεκτικισμός από πολλούς, είναι πρόφαση εν αμαρτίαις και όχι επιλογή: η κεντρική σκηνή της Τέχνης στην Ελλάδα δεν έχει ισχυρό έρεισμα σε "λίγους και καλούς", αλλά  μικρή αποδοχή από όλους. Ελθούσης της κρίσης η αγορά δεν στέναξε, διότι δεν πρόλαβε ούτε στεναγμό να βγάλει! Άλλωστε, ήταν ήδη ημιθανής χτυπημένη από την διεθνοποίηση των αγορών, την αυξημένη προσβασιμότητα όσων πραγματικά αναζητούν και συλλέγουν τέχνη σε πηγές στο εξωτερικό, και βρίσκουν πληροφορίες στο διαδίκτυο. Εδώ και 5-7 χρόνια είναι πανεύκολο να εντοπίσεις εκλεκτή τέχνη στο Facebook, στην πλατφόρμα Saatchi, στο Behance Network ή/και αλλού, να μάθεις και να κανονίσεις την επίσκεψη σου στις μεγαλύτερες Art Fairs του  κόσμου, να αποκτήσεις τέχνη είτε για ευχαρίστηση, είτε ως επενδυτικό αγαθό, ορθολογικά τεκμηριωμένη και επαρκώς πιστοποιημένη.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ.