Friday 31 May 2013

Παρουσίαση της πρωτοβουλίας που επανεκκινεί την ελληνική μαρμαρογλυπτική σήμερα το απόγευμα



Το Myrό Antiques House και η Myrό Gallery, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ιδρυτή και ιδιοκτήτη Σταύρου Μυρωνίδη και της ομάδας συνεργατών του για την ανανέωση της ελληνικής εικαστικής ταυτότητας και της ανάδειξης της στο εξωτερικό, ανακοινώνεται πως θα αναλάβουν σειρά πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της ανάδειξης της σύγχρονής ελληνικής γλυπτικής σε μάρμαρο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η πρωτοβουλία βαφτίστηκε «Greek Marble Initiative», που σημαίνει, στα ελληνικά «Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου». Η ξενική ονομασία δόθηκε ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία της πρωτοβουλίας σε διεθνές επίπεδο. Σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου στο Antiques House (2o χλμ Σουρωτής - Αγ. Αντωνίου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης, για χάρτη οδηγίες και περισσότερες πληροφορίες για το event δείτε ΕΔΩ) θα λάβει χώρα η δημόσια ανακοίνωση του.

Το πρώτο στάδιο της πρωτοβουλίας εκκινήθηκε στις 10 Μαΐου 2013 διαρκές project παραγωγής γλυπτών, ανάγλυφων και αγαλμάτων από μάρμαρο, από ομάδα γλυπτών – συνεργατών της Myrό Gallery, καθώς και όσων απάντησαν στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος -που απευθύνεται σε κάθε γλύπτη με εξειδίκευση στο μάρμαρο και ο οποίος θα ήθελε να μας υποβάλλει τα πρωτότυπα καλλιτεχνικά του σχέδια και τις προτάσεις του- παραμένει ανοικτή, και θα παραμείνει ανοικτή για πολύ καιρό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τον Σταύρο Μυρωνίδη (τηλ. επικοινωνίας 6971890212). Οι γλύπτες που εργάζονται για την πρωτοβουλία όταν τυπώνονταν αυτές οι γραμμές, είναι οι: Γαβριήλ Ανδρονικίδης, Θάνος Καρώνης, Παρασκευάς Μάγειρας, Γιώργος Ηλιόπουλος, Κυπριάν Χοπιρτεάν, Οδυσσέας Τοσουνίδης, Γιάννης Μπίζας, η Μαρία Χαλβατζή, Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό με εξειδίκευση στην Μαρμαροτεχνία στο τμήμα Γλυπτικής του τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, και ο καθηγητής του τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ Θανάσης Πάλλας.  Το Myrό Antiques House θα διαθέσει το μάρμαρο, και άλλες διευκολύνσεις  και η διαδικασία θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις μας, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Σύντομα θα υπάρχουν περισσότερες ανακοινώσεις αναφορικά με επιμέρους ενέργειες ανάδειξης του project και της γλυπτικής σε μάρμαρο, με εκπαιδευτικό και ενημερωτικό προσανατολισμό, όπως, ξεναγήσεις, διαγωνισμοί φωτογραφίας, κλπ.

Δημόσια Παρουσίαση

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013, στις 7 το απόγευμα θα γίνει δημόσια παρουσίαση της πρωτοβουλίας, με ελεύθερη είδοσο, παρόντων όλων των γλυπτών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και όλων των συνεργατών, και τοπικών παραγόντων. Της δημόσιας παρουσίασης θα ακολουθήσει δεξίωση και συναυλία τζαζ και έντεχνης μουσικής  με την Σοφία Βαϊνά, με είσοδο ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες. Στην διάρκεια της παρουσίασης θα γίνει ξενάγηση των επισκεπτών στο ανοικτό εργαστήριο που έχει στηθεί, και οι γλύπτες θα είναι στη διάθεση του κοινού για να απαντήσουν σε κάθε απορία ή ερώτηση. Παράλληλα θα λάβει χώρα ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Antiques House, και επίδειξη των αντικών που θα διατεθούν μέσω της δημοπρασίας της 5ης Ιουνίου 2013, μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες και σημαντικές διεθνείς δημοπρασίες που έχει διοργανώσει ο οίκος μας.


Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα