Monday, 4 February 2013

Ζήστε την μοναδική εμπειρία μιας γνήσιας Estate Sale δημοπρασίας του Antiques House, αυτή την Τετάρτη, δωρεάνΜΙΑ μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την μοναδική Estate Sale δημοπρασία τέχνης, σύγχρονης τέχνης και αντίκας θα έχουν όσοι μας καλέσουν άμεσα ώστε να κλείσουν θέσεις στο πούλμαν που θα τους μεταφέρει ΔΩΡΕΑΝ από και προς το Antiques House, ώστε να παρακολουθήσουν -χωρίς καμία επιβάρυνση ή υποχρέωση συμμετοχής- από κοντά την δημοπρασία και να μυηθούν στα μυστικά της!

Τόσο πριν την έναρξη της, όσο και στην διάρκεια της καθιερωμένης δεξίωσης που ακολουθεί και είναι ανοικτή για όλους, θα σας δοθεί η ευκαιρία να δείτε μουσειακής αξίας τέχνη απο κάθε περίοδο, έργα σύγχρονης τέχνης, εν ζωή δημιουργών, αλλά και νέων καλλιτεχνών, και “βαριές” αντίκες κάθε είδους, όπως και “περίεργα” αντικείμενα κάθε εποχής και σχεδίου. Περάστε μαζί μας ένα εντελώς διαφορετικό απόγευμα με εναλλακτικό τρόπο, μπείτε στον πειρασμό να ξεκινήσετε ή να διευρύνετε μια συλλογή, μάθετε πολλά πράγματα για την ιστορία, τα κινήματα και τους ανθρώπους μιας άλλης εποχής. Σας υπόσχομαι ότι η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη. 

Σημειώνεται, πως τα αντικείμενα που εικονογραφούν αυτή την ανάρτηση είναι λεπτομέρειες από μόλις 16 εκ των περισσότερων από 170 αντικειμένων που συμπεριλαμβάνονται στην δημοπρασία! Μπορείτε να τα δείτε όλα, και, σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει ειδκότερα κάποιο από αυτά να διαβάσετε τους όρους απόκτησης του ΕΔΩ.

Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα  2310-269187 & 6948813460 για κράτηση θέσεων. Επισημαίνεται ότι το πούλμαν αναχωρεί από τον Λευκό Πύργο στις 18.00 ακριβώς και θα σαε επιστρέψει πάλι εκεί, μετά την λήξη της δεξίωσης που ακολουθεί την δημοπρασία, κατά τις 21.00.


EDITO Οκτωβρίου 2016 | Το Αύριο και το Σήμερα της Τέχνης στην Ελλάδα

Γιώργος Καραφωτιάς, Άτιτλος πίνακας, Λάδι σε καμβά.
H Ελλάδα παρουσιάζει πλέον σημαντικό καλλιτεχνικό δυναμικό στις εικαστικές τέχνες, το οποίο δυστυχώς παραμένει υποπροβεβλημένο, σε σύγκριση με άλλα είδη καλλιτεχνικής παραγωγής. Συν τω χρόνω οι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες διαμορφώνουν αυτό που ονομάζουμε νέα Ελληνική εικαστική ταυτότητα. Το ζήτημα τώρα είναι η επαρκής υποστήριξη της. Μέσα σε μια εξαιρετικά μικρή και καθόλου αναπτυγμένη αγορά, οι νέοι έλληνες εικαστικοί  καλλιτέχνες συχνά ασφυκτιούν.

- "Κρίση",  θα πείτε και θα γυρίσετε στο άλλο πλευρό. Εδώ όμως θα έχετε κάνει μεγάλο λάθος, και ο ύπνος σας δεν πρέπει να είναι καθόλου γαλήνιος, διότι σύντομα θα αντικρύσετε μία στείρα έρημο, και, το χειρότερο είναι, πως δεν θα πρόκειται για έναν εφιάλτη, αλλά για μια πραγματικότητα χωρίς προηγούμενο. Μάλιστα, αυτό το ενδεχόμενο καθίσταται πιο τραγικό, αν αναλογιστείτε  την ποιοτική αναβάθμιση των νεότερων Ελλήνων καλλιτεχνών. Σε αυτή έχουν συμβάλει τόσο οι Σχολές Καλών Τεχνών της χώρας, και νεότεροι σε ηλικία καθηγητές που είναι μέλη ΔΕΠ και διαδάσκοντες, όσο και ιδιωτικά ιδρύματα με σημαντική δράση με υποτροφίες και προγράμματα, που βελτίωσαν θεαματικά τις "παραστάσεις", το γνωσιακό και το εμπειρικό επίπεδο των νέων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Μόλις όμως οι σπουδές ολοκληρωθούν, ο νέος Έλληνας εικαστικός καλλιτέχνης έχει να αντιμετωπίσει μία ζοφερή πραγματικότητα. Ο χώρος της τέχνης στην Ελλάδα δεν έχει τους μηχανισμούς να προβάλλει νέο και μη ήδη εγκαθιδρυμένο περιεχόμενο από την πρώτη δεκαετία της χιλιετίας και εξής. Οι ελάχιστες χιλιάδες αποδεδειγμένοι φιλότεχνοι, και οι λίγες εκατοντάδες μικρότεροι ή μεγαλύτεροι, πλην όμως σοβαροί συλλέκτες, δεν επαρκούν για να συντηρήσουν, πόρρω δε μάλλον, για να αναπτύξουν την εγχώρια αγορά. Αυτό που προβάλλεται ως εκλεκτικισμός από πολλούς, είναι πρόφαση εν αμαρτίαις και όχι επιλογή: η κεντρική σκηνή της Τέχνης στην Ελλάδα δεν έχει ισχυρό έρεισμα σε "λίγους και καλούς", αλλά  μικρή αποδοχή από όλους. Ελθούσης της κρίσης η αγορά δεν στέναξε, διότι δεν πρόλαβε ούτε στεναγμό να βγάλει! Άλλωστε, ήταν ήδη ημιθανής χτυπημένη από την διεθνοποίηση των αγορών, την αυξημένη προσβασιμότητα όσων πραγματικά αναζητούν και συλλέγουν τέχνη σε πηγές στο εξωτερικό, και βρίσκουν πληροφορίες στο διαδίκτυο. Εδώ και 5-7 χρόνια είναι πανεύκολο να εντοπίσεις εκλεκτή τέχνη στο Facebook, στην πλατφόρμα Saatchi, στο Behance Network ή/και αλλού, να μάθεις και να κανονίσεις την επίσκεψη σου στις μεγαλύτερες Art Fairs του  κόσμου, να αποκτήσεις τέχνη είτε για ευχαρίστηση, είτε ως επενδυτικό αγαθό, ορθολογικά τεκμηριωμένη και επαρκώς πιστοποιημένη.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ.